Przejdź do:

Dzisiaj jest środa, 30 września 2020

Klubowicze online:
845

Forum

Strefa dj-ów i producentów

Kompendium wiedzy

powiadamiaj o nowych odpowiedziach dodaj temat do zakładek Cubase SX Tutorial

Kraneeec Klubowicz offline...
moderator

offline
#181

14 stycznia 2006, godz. 16:14

to kwestia rozdzielczosci sampla jak wrzucasz sampla do projektu to zaznacz opcje zeby przekonwertowal go z 44khz na 48khz jestem pewny ze pomoze poprostu sampel ma ina rozdzielczosc niz caly projekt !

facebook.com/niklasvenn
niklasvenn.dj.ftb.pl

Timewave Klubowicz offline...
klubowicz

offline
#182

16 stycznia 2006, godz. 09:13

Cześć wam!
zwracam sie z prosbą do was?
chciałbym spytać jakiej uzyć funkcji w cubase?
posiadam sampla kick(2 sek.) i chciałbym go przedtłuzyć do np. 1min
serdecznie dzieki
Timewave!

Kraneeec Klubowicz offline...
moderator

offline
#183

16 stycznia 2006, godz. 17:42

jak chcesz przedluzyc sampla kicka ? chcesz zeby gral przez 1minute ? non stop ? to tak jakbys chcial zeby trwal minute dzwiek np pekajacego szkla ? no chyba ze chodzi Ci o to zeby sie powtarzal przez minute - jesli tak to musisz wrzucic sampla do jakiegos samplera np battery...

facebook.com/niklasvenn
niklasvenn.dj.ftb.pl

deto Klubowicz offline...
klubowicz

offline
#184

21 stycznia 2006, godz. 21:35

mam taki dziwny problem mam cubase SX 3.1 i jak daje PLAY to słysze "pik puk pik puk " nie wiem co to jest

Kraneeec Klubowicz offline...
moderator

offline
#185

21 stycznia 2006, godz. 22:26

to jest metronom - do wyliczania akcentow w takcie wylacza sie go w panelu na dole dam gdzie masz play...przyciskiem click - ustawienie off

facebook.com/niklasvenn
niklasvenn.dj.ftb.pl

deto Klubowicz offline...
klubowicz

offline
#186

22 stycznia 2006, godz. 22:14

a mam jeszcze problem ... odpalam Key Editor naciskam klawisze i nic nie slysze ;/ Jak narysuje linie daje play i tez nic ... jak wrzucam sampel to slysze

Kraneeec Klubowicz offline...
moderator

offline
#187

22 stycznia 2006, godz. 22:35

a wez poczytaj tutorial od poczatku co ? tam wszsytko pisze na to pytanie odpowiadlem juz kilka razy ! troche wysilku a nei wszystko na gotowe...

facebook.com/niklasvenn
niklasvenn.dj.ftb.pl

deto Klubowicz offline...
klubowicz

offline
#188

22 stycznia 2006, godz. 22:46

:O przeoczyłem to sorx mój błąd , juz zaczynam łapać

D-Power Klubowicz offline...
klubowicz

offline
#189

26 stycznia 2006, godz. 21:01

Wielkie dzięki. Takie mam pytanie. Ja mam trochę inndego tego Cubase SX i nie wiem czy za każdym razem mam dodawać nowy sampel z np. kickiem czy można to jakoś inaczej zrobić. Jeszcze jedno składanie tu nutek przypomina mi pracę na eJay hehe. A co to sampelków trzeba je rociź na FL żeby dać bo tu się nie da inaczej złożyć

D-Power --> www.d-power.prv.pl

Kraneeec Klubowicz offline...
moderator

offline
#190

26 stycznia 2006, godz. 21:10

ni za bardzo Cie zrozumialem z tym ejayem i skadaniem nutek...ale ok
nuty rysujesz w key editorze lub tez wlaczasz record i grasz na klawiszach...po zgraniu danej melodi do midi podstawisz do nich jakas wtyke vsti i krecisz dzwieki - nie widze tutaj absolutnie zadnego podobienstawa do ejay'a - to czysty pofesionalizm w rpzciwienstwie do totalnej amatorki ejay'a

jesli chodiz o sample to juz tlumaczylem niejednokrotnie ze aby ulozyc sciezke perkusji nalezy posiadac jakis sampler np battery czy kontakt albo halion'a...

d-power - nie musisz wrzucac sampla za kazdym razem mozesz zrobic jego "wirtualny duplikat" za pomoca kursora myszy i klawisza alt...ale tak jak wyzej napisalem sampler zalatwia caly problem...wrzucasz sample do samplera i ukladasz sciezke perkusji w key editorze lub tez wygodniej w drum editorze !

facebook.com/niklasvenn
niklasvenn.dj.ftb.pl

D-Power Klubowicz offline...
klubowicz

offline
#191

26 stycznia 2006, godz. 21:16

A gdzie ten sampler się znajduje. Przyzwyczajenie do FL nie było dobrym pomysłem hehe.

D-Power --> www.d-power.prv.pl

Kraneeec Klubowicz offline...
moderator

offline
#192

26 stycznia 2006, godz. 21:53

standardowo w cubase nei ma samplera...musisz sobie kupic / sciagnac demo

facebook.com/niklasvenn
niklasvenn.dj.ftb.pl

D-Power Klubowicz offline...
klubowicz

offline
#193

26 stycznia 2006, godz. 21:55

dzięki za info. pozdro

D-Power --> www.d-power.prv.pl

D-Power Klubowicz offline...
klubowicz

offline
#194

26 stycznia 2006, godz. 22:35

Jak masz tego samplera to może zapodasz link do niego Pozdro

D-Power --> www.d-power.prv.pl

Kraneeec Klubowicz offline...
moderator

offline
#195

5 lutego 2006, godz. 20:20

i stalo sie sam autor tutoriala napotkal sie na przeszkode w Cubase SX no coz ! Ne moge sobie poradzic... chodzi o to ze kiedy podlaczam kilka wtyk i nakladam na nie osobno efekty wzrasta CPU (jasna sprawa) jak moge nalozyc 1 efekt na kilka roznych wtyk ? tzn np jesli na wtyce a i na wtyce b chce uzyc danego efektu zebym nie musial nakladac go na kazda wtyke z osobna !

Probowalem to robic kanalami grup ale bez rezultatu , kombinowalem tez z fx channels ale tez nic nie daje...zna ktos odpowiedz ?

edit: juz wszystko wim !

facebook.com/niklasvenn
niklasvenn.dj.ftb.pl

181 - 195/228 |